John Searle

Infotaula de personaJohn Searle

(2015) Modifica el valor a Wikidata
Nom original(en) John Rogers Searle Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement31 juliol 1932 Modifica el valor a Wikidata (91 anys)
Denver (Colorado) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióAteisme Modifica el valor a Wikidata
FormacióChrist Church College
Universitat de Wisconsin-Madison
Shorewood High School (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiPeter Geach Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballFilosofia del llenguatge i filosofia de la ment Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciófilòsof, investigador d'intel·ligència artificial, professor d'universitat, lingüista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Califòrnia a Berkeley Modifica el valor a Wikidata
Membre de
MovimentFilosofia analítica Modifica el valor a Wikidata
Influències
Obra
Obres destacables
Premis
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Lloc webist-socrates.berkeley.edu… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm1790698 TED: john_searle Musicbrainz: 7ba10ca6-d64d-4d0b-a6db-92332b4dd6a8 Goodreads author: 29174 Modifica el valor a Wikidata

John Rogers Searle (Denver, Colorado, 31 de juliol de 1932) és professor de filosofia a la Universitat de Califòrnia, Berkeley, i és cèlebre per les seves contribucions a la filosofia del llenguatge, a la filosofia de la ment i de la consciència, a les característiques de les realitats socials enfront de les realitats físiques, i al raonament pràctic. Li va ser concedit el premi Jean Nicod el 2000 i és membre de l'Acadèmia Europea de Ciències i Arts.

A part de la seva activitat acadèmica, el professor Searle va ser també el primer professor en exercici a unir-se al Free Speech Movement a la Universitat de Berkeley. Searle va estudiar a la Universitat d'Oxford gràcies a una beca Rhodes.

John Searle és molt conegut pel desenvolupament d'un experiment mental anomenat "l'argument de l'habitació xinesa". Ho va crear per demostrar que el pensament humà no es compon de simples processos computacionals.

Va participar en un simposi sobre el diàleg ciència-fe, celebrat a la Ciutat del Vaticà l'any 2000, com a part del Jubileu dels Científics.

L'any 2013 va ser escollit per impartir la càtedra Professor Albert el Gran de la Universitat de Colònia, Alemanya, la mateixa que han impartit filòsofs de la talla d'Arthur C. Danto, Jean-Luc Nancy, Giorgio Agamben, Enrique Dussel, Noam Chomsky i Martha Nussbaum.


© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search